PRIČA O BRENDU

Ol Istria

U Agrolaguni je do danas zasađeno 65 000 stabala maslina na površini od 220 ha odakle se u dobrim godinama dobije 130 tona vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Sve se masline prerađuju u vlastitoj uljari uz primjenu suvremene agrotehnike i tehnologije proizvodnje (hladni postupak prerade izravno iz ploda masline u roku 8 sati, čuvanje i skladištenje ulja u inoks bačvama).

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Ol Istria godinama je sinonim i standard kvalitete za istarska maslinova ulja, što potvrđuju brojne nagrade koje to ulje osvaja iz godine u godinu. Preradom maslina iz vlastitih maslinika hladnim postupkom dobiva se ekstra djevičansko maslinovo ulje .U svakoj se kapi ovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja spajaju stoljetna tradicija i najsuvremenija agrotehnika i tehnologija proizvodnje.

U proizvodnji maslinovih ulja danas su apsolutni trend sortna maslinova ulja. Poput vina, i ulje se može proizvesti kao monosortno ili kao kupaža više sorti.

Pritom posebnu pažnju valja posvetiti karakteristikama ulja od pojedine sorte i upotrijebiti maštu i znanje kako bismo ga sljubili s pojedinim jelima. Pod imenom Ol Istria nalaze se sortna maslinova ulja Picholine, Pendolino, Ascolana, Leccino te autohtona sorta Istarska bjelica, te ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno odabirom nekoliko sorti maslina izvanredne kvalitete.

Brend Ol Istria dobio je certifikat kontrolirane oznake izvornosti za ekstra djevičansko maslinovo ulje, ZOI Istra, što podrazumijeva strogu kontrolu isključivo istarskog podrijetla ploda maslina, samo odabranih sorti, prerađeno u kratkom roku na maksimalnoj temperaturi od 27°C, te čuvano u kontroliranim uvjetima temperature i interne atmosfere.

JOOP 2020
OL Istria mix - srebro
IOCC 2020
Ol Istria selekcija - zlato
IOCC 2020
Ol Istria Picholine - srebro
NYIOOC 2020
Ol Istria selekcija - zlato

Ol Istria

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Ol Istria godinama je sinonim i standard kvalitete za istarske maslinova ulja

POREČ, ISTRA, HRVATSKA

Lokacija

Među svim vrhunskim istarskim ekstra djevičanskim uljima, ulja Ol Istria mogu pohvaliti polustoljetnim ugledom. Na ukupno 220 hektara maslinika na pet lokacija, ubiremo plodove maslina starih i do 40 godina. Ovo je najveći maslinik u Hrvatskoj čiji se nasadi protežu do samog mora. Maslinici su smješteni tik uz more i njegovani istarskim suncem, upijaju svu blagodat tla i sjevernojadranskog podneblja. Njegujemo njihov mir, a oni nam uzvraćaju maslinovim uljem najviše kakvoće, raskošnog mirisa i okusa.