zlatna medalja za vino Merlot Festigia 2016 Vina Laguna

Merlot Festigia 2016 Vina Laguna osvojilo je zlatnu medalju na Concours Mondial de Bruxelles i jedino je vino iz Hrvatske koje je na tom prestižnom vinskom natjecanju okrunjeno zlatnom medaljom, a Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2015 nagrađena je srebrnom medaljom.

Na 27. Concours Mondial de Bruxelles održanom u Brnu u Češkoj natjecalo se 8.500 vina iz 46 zemalja. Poštujući trenutna sigurnosna pravila, organizator je trodnevnom degustacijom upravljao besprijekorno profesionalno. Stroge mjere predostrožnosti primijenjene su na svaki dio natjecanja, od rasporeda stolova, pravila posluživanja vina i dezinfekcije opreme do ograničenja kretanja tijekom ocjenjivanja. Vina Laguna na ovom renomiranom vinskom ogledu natječu se treću godinu zaredom te su u izrazito jakoj konkurenciji dosada okrunjena s ukupno 7 medalja, od čega 5 zlatnih i 2 srebrne.

„Pomno biranom lokacijom za nasad vinograda na položaju Devići osigurali smo idealne uvjete za proizvodnju vrhunskog vina. Položaj je izuzetno osunčan tijekom dana sa stalnim strujanjem svježeg zraka s viših položaja. Merlot, kao sorta, osjetljiv je na vlažna proljeća i vlagu u vrijeme dozrijevanja, a upravo ovdje nalazi sve što je potrebno za punu zrelost svake godine. Kombinacija toplih dana i svježih noći, idealna je za nakupljanje šećera, uz zadržavanje dobre boje, svježine i voćnih aroma. Rezultat je vrhunsko vino što nam već godinama potvrđuju brojne nagrade i potrošači“ – izjavio je Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje  Agrolagune.