osvojena dva zlata na natjecanju u Londonu

Malvazija Istarska Festigia 2016 i Castello Festigia 2016 osvojili su zlatnu medalju na najprestižnijem vinskom natjecanju Decanter World Wine Awards, a Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2016, Malvazija Istarska Riserva Duga Maceracija 240 2016 i Riserva LV 2015 nagrađeni su srebrnom medaljom.

Na ovogodišnjem 17. ocjenjivanju Decanter održanom u Londonu natjecalo se 16.518 vina iz 56 zemalja. Ocjenjivački žiri sastavljen je od vodećih svjetskih vinskih eksperata, među kojima je 37 Masters of Wine i 9 Master Sommeliera. Zbog složenog i rigoroznog procesa ocjenjivanja, nagrade osvojene na ovom natjecanju nose veliki međunarodni značaj. Poštujući trenutna sigurnosna pravila, ocjenjivanje je umjesto 3 dana produljeno na 28 dana dok je cjelokupna procedura natjecanja trajala tri mjeseca.

„Kada od 5 poslanih uzoraka osvojiš pet medalja i kad su sva vina ocijenjena s preko 90 bodova to je velika stvar i veliki međunarodni uspjeh za nas. Iznimno smo ponosni što su članove žirija jednako oduševila naša kako bijela tako i crna vina. To nam je još jedna potvrda u nizu ispravnosti strategije i kvalitetnog rada cijelog tima Agrolagune.“ – izjavio je Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje  Agrolagune. 

 Inače, vino Castello Festigia je i na Decanteru održanom 2015. godine osvojilo zlato i ujedno je nagrađeno i prestižnom nagradom Regional. Radi se o crnoj kupaži u čiji sastav ulaze međunarodne sorte, Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon, ali vino odiše istarskim duhom i terroirom. Na najbolji način pokazuje sve karakteristike istarskih velikih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice.