POREČ – Rose 2018. Vina Laguna osvojio je zlatnu medalju na najprestižnijm svjetskom natjecanju ružičastih vina Mondial du Rose u Cannesu održanom sredinom svibnja ove godine.

U iznimno jakoj konkurenciji Rose 2018. je od ocjenjivačkog suda dobio 89 od mogućih 100 bodova što mu je osiguralo  peto mjesto u ukupnom poretku te je ujedno proglašen i najboljim ružičastim vinom izvan Francuske.

Najveća vrijednost ove nagrade je činjenica da se radilo o apsolutnoj svjetskoj kategoriji, bez svrstavanja u bilo koju regionalnu ili cjenovnu kategoriju. Zbog toga je zlato za Rose Vina Laguna i najviša ocjena za rose proizveden izvan Francuske možda jedna od naših najvažnijih nagrada za vino“, komentirao je ovo visoko svjetsko priznanje direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune Milan Budinski.

Rose 2018.  je kupaža terana, merlota, syraha i cabernet sauvignona. Ovo vino odlikuje kristalno čista, lagana svjetloružičasta boja, voćne arome na jagodu, malinu, svježu papriku, a u ustima je sočno, lagano i svježe, osvježavajućeg voćnog okusa.

Rose Vina Laguna se doživljava kao jednostavno vino, ali da bi s godinama zadržala postojeće karakteristike suhoće, svježine, preciznosti i lakoće potrebno je vrhunsko umijeće koje nikad nije slučajno.

U ovom laganom i ultrasvježem vinu posebno ćete uživati ako ga konzumirate rashlađeno kao aperitiv na 10 do 12 °C, a izvrsno se sljubljuje uz hladne nareske i salate, predjela od morskih plodova, tjestenine ili rižote.

Francuska unija enologa (Union des Œnologues de France) pokrenula je prije 14 godina natjecanje Mondial du Rose kao ocjenjivanje koje je trebalo potaknuti podizanje kvalitete prije svega francuskih rosea, modernizirati ih i poboljšati njihov brend u svijetu. Upravo stoga ovo priznanje ima dodatnu vrijednost jer je Vina Laguna Rose 2018. nagrađen na najprestižnijem natjecanju koje stvara trendove rosea.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)